Kirsten Prop

Vanaf september 2021 geef ik les in mijn eigen yogastudio in Sint Lambrechts Herk, Oude-Maasstraat 137. Ook geef ik 1 keer per week yogales in Alken, in de studio van Bodywise.

In 2020 ben ik samen met mijn gezin verhuisd van Maastricht naar Sint Lambrechts Herk. We hebben een oude boerderij opgeknapt en op dit moment zijn we hard bezig om onze vakwerkschuur om te bouwen tot een fijne yogastudio. Ik ben in 1996 afgestudeerd aan de Toneelacademie in Maastricht. Daarnaast heb ik acteerlessen gevolgd op De Kleine Academie in Brussel. Deze opleiding heeft als uitgangspunt: de fysieke acteur. Daar vond ik mijn definitieve richting binnen het theatervak.

Sinds ik in aanraking ben gekomen met het pad van yoga, zo’n twintig jaar geleden, zie ik overeenkomsten met mijn eigen vak, theater. Het leeg maken van je geest, het gewaarzijn in je lichaam, focus en aandacht voor het hier en nu. Naast mijn vak als theatermaker volg ik regelmatig danslessen, onder andere flamenco, tai chi en moderne dans. Allemaal fysieke oefenvormen die ervoor zorgen dat ik mijn gewaarzijn verplaats naar mijn lichaam, energie kan laten stromen en stil kan worden in mijn geest.

In 2015 heb ik de driejarige yogaopleiding bij YOL (onder leiding van Lucie Dirksmeier) afgerond, sindsdien geef ik Hatha & Yin yogalessen in Geleen en Maastricht en nu dus ook in Sint Lambrechts Herk en Alken. Daarnaast volgde ik een 3-jarige meditatie training vanuit het Tibetaans boeddhisme, eveneens bij YOL en een mindfulness training bij See True in Maastricht.